Naturlig Skonhet Hemligheter

Omedelbar Naturlig skönhet tips, naturliga skönhetsprodukter recensioner och mycket mer ...

5 tips för att hålla din hy mjuk och frisk

Publicerad 2014-09-17 11:41:00 i hudvård tips,

Varje dag utsätts din hy för en rad olika påfrestningar. Sol, vind, kläder, växlande temperatur, vätska, listan kan göras lång. För varje dag som passerar så blir din hy också lite äldre. Till slut kommer den att visa tecken på det, men om du är noggrann med att hålla efter din hy så kommer den att må bättre längre. Här kommer fem enkla tips på vad du kan göra för att ta hand om ditt största organ:

 1. Undvik solen.

 Det är alltid trevligt att se sådär friskt solbränd ut. Vad man inte gärna tänker på är att solen faktiskt är väldigt skadlig för hyen. Den torkar ut och kan ge dig allt från rynkor och fräknar till hycancer. Att helt undvika solen kanske inte är att föredra, men var försiktigt. Och när solen är som starkast, kom ihåg att använda solskydd.

 2. Ät nyttigt.

 Precis som resten av din kropp så behöver din hy näring. Men till skillnad från många andra delar av din kropp så syns det väldigt tydligt när den inte får vad den behöver. Se till att din kost är varierad och innehåller mycket frukt och grönt.

 3. Tvätta dig ordentligt, men inte för ofta.

 
 

Det är viktigt att tvätta sig. Huden mår bra av det. Men många gör det för slarvigt och för ofta och än fler underskattar vikten av att använda rätt produkter för hudvård och -rengöring på rätt sätt. När du duschar är det viktigt att du använder hudvårdsprodukter, helst ekologiska sådana, som innehåller så få skadliga kemikalier som möjligt.

4. Smörj in dig.

 När du väl kommer ut ur duschen, helt ren och fräsch, så är det viktigt att hjälpa huden kapsla in den fukt den just absorberat. Detta görs bäst med någon form av hudkräm, men kom ihåg att den ska sitta där tills den går i huden, så även här är det viktigt att välja en produkt med så få otrevliga ämnen som möjligt.

Torr hy idag är sliten hy imorgon!

 5. Ta hand om dig.

Oavsett hur många fantastiska ämnen du smörjer in dig med kommer din hy aldrig se bättre ut än du mår. Se till att träna, äta nyttigt och leva sunt och det kommer att skina igenom. Huden är som sagt ditt största organ, och ett av ett fåtal som sitter på utsidan av din kropp. Den får utstå allt från tunga rengöringsmedel till extrema temperaturer. Om du mår bra så gör även din hy det, och det kommer att märkas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela